Indoor jeugdklimmen Nieuwegein

Logo Mountain Network

 

 

Altijd al met je eigen gezin willen klimmen, maar ontbreekt de tijd om het elke week te doen? De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging regio Midden-Nederland biedt maandelijkse cursussen aan, voor beginners én gevorderden. Zowel ouders als kinderen kunnen leren klimmen en zekeren. Het is voor de ouders ook mogelijk om te leren zekeren zonder zelf ook te klimmen.

Cursusdata ouder-kind klimmen:

1 keer per maand op zondagochtend, 10:30-12:30
Locatie: Mountain Network, Blokhoeve 12, Nieuwegein

2019:

  • 15 september 2019
  • 13 oktober 2019
  • 10 november 2019
  • 15 december 2019

2020:

  • 12 januari 2020
  • 16 februari 2020
  • 29 maart 2020
  • 19 april 2020
  • 17 mei 2020
  • 21 juni 2020

Indoor Toprope

Voor nieuwe cursisten, jeugd vanaf 8 jaar en hun ouder(s), is er de cursus Indoor Toprope. Je leert de basishandelingen die noodzakelijk zijn om veilig de sport uit te kunnen oefenen, we doen dit in een ontspannen sfeer en houden rekening met het speelse gedrag van jonge kinderen. De cursus wordt afgesloten met een examen en je ontvangt het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope waarmee in elke hal in Nederland geklommen mag worden.

Techniekcursus

Voor deelnemers die doorgaan en beter willen leren klimmen is er de techniekcursus. Tips & tricks om makkelijker de routes door te komen zonder snelle verzuring in de armen. Het klimmen naar een hoger niveau brengen en nog meer uitdagingen aan kunnen gaan. Geen examen in deze cursus maar je ontvangt wel het certificaat “Techniek & Tactiek Training”.

Indoor Voorklimcursus

Voor degenen die al langer bij ons zijn (in principe vanaf 3e jaar) breiden we het aanbod uit met de voorklimcursus. Voor deelname aan deze cursus is 5b/5c en minimaal 2 jaar klimmen, vereist. Deze cursus zal in de 3e les beginnen, wordt afgesloten met een examen, bij goed gevolg ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen. Bij interesse voor deze cursus wordt er in de eerste 2 lessen gekeken of het klimniveau voldoende is.

Materiaal

Er zijn gordels en zekerapparaten beschikbaar tijdens de cursussen. Klimschoenen zijn tegen betaling te huur in de klimhal.

Kosten

Eén ervaringsles gratis. Het doel van deze les is dat de niet-klimmende ouder enigszins weet wat het kind gaat leren en beleven. Er hoeft niet geklommen te worden in deze les, maar het mag natuurlijk wel.

De kosten bedragen €75 per (deel van) het lopende schooljaar van oktober-juni voor elk kind of ouder die mee klimt en/of leert zekeren. Betalen gebeurt via automatische incasso. Na de eerste kennismakingsles maken we de aanmelding definitief door het incassoformulier in te vullen en te ondertekenen. In januari worden de kosten afgeschreven voor het hele schooljaar.

Activiteit buiten de hal

Om het seizoen af te sluiten gaan we 1 keer boulderen. We bepalen t.z.t. waar we naartoe zullen gaan. Instructeurs Alle lessen worden gegeven door gelicensieerde instructeurs van de NKBV.

Aanmelden cursus

Aanmelden kan bij Marianne: jeugdindoor@midden-nederland.nkbv.nl

NKBV lidmaatschap

Deze cursussen worden gesubsidieerd door de NKBV en gegeven door vrijwilligers van de NKBV regio Midden-Nederland. De NKBV regio is een ondervereniging van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging. Lidmaatschap van de NKBV is verplicht voor deelnemende ouders en kinderen. Je kunt met je lidmaatschap ook goedkoop een goede doorlopende reis- en bergsport-verzekering afsluiten.