Indoor jeugdklimmen Nieuwegein

Logo Mountain Network

 

 

Altijd al met je eigen gezin willen klimmen,

maar ontbreekt de tijd om het elke week te doen?

De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging regio Midden-Nederland biedt maandelijkse cursussen aan, voor beginners én gevorderden.

Deze cursussen worden gegeven op zondagochtend van 10 tot 12 uur in de klimhal van Mountain Network, Blokhoeve 12, 3438 LC Nieuwegein.

We zien jullie graag in het nieuwe seizoen, dus zet de volgende data alvast in je agenda: 

2017

   • 1 oktober
   • 5 november
   • 10 december

2018

   • 14 januari
   • 18 februari
   • 18 maart
   • 22 april
   • 27 mei
   • 24 juni

 

CURSUSAANBOD

Helaas zijn deze cursussen voor het seizoen 2017-2018 vol.

Indoor Toprope jeugd € 60, ouders € 70 (incl. gebruik van materiaal) 

Voor nieuwe cursisten, jeugd vanaf 8 jaar en hun ouder(s), is er de cursus Indoor Toprope.

Je leert de basishandelingen die noodzakelijk zijn om veilig de sport uit te kunnen oefenen, we doen dit in een ontspannen sfeer en houden rekening met het speelse gedrag van jonge kinderen.

De cursus wordt afgesloten met een examen en je ontvangt het klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope waarmee in elke hal in Nederland geklommen mag worden.

Techniekcursus € 75 (incl. gebruik van materiaal)

Voor deelnemers die doorgaan en beter willen leren klimmen is er de techniekcursus. Tips & tricks om makkelijker de routes door te komen zonder snelle verzuring in de armen. Het klimmen naar een hoger niveau brengen en nog meer uitdagingen aan kunnen gaan. Geen examen in deze cursus maar je ontvangt wel het certificaat “Techniek & Tactiek Training”.

Indoor Voorklimcursus € 75 (incl. gebruik van materiaal) 

Voor degenen die al langer bij ons zijn (in principe vanaf 3e jaar) breiden we het aanbod uit met de voorklimcursus. We zien dat als een waardevol nieuw onderdeel in het totale programma, voor deelname aan deze cursus is 5b/5c en minimaal 2 jaar klimmen, vereist. Deze cursus zal in de 3e les beginnen, wordt afgesloten met een examen, bij goed gevolg ontvang je het klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen.

(bij interesse voor deze cursus wordt er in de eerste 2 lessen gekeken of het klimniveau voldoende is)

Eén ervaringsles gratis

Het doel van deze les is dat de niet-klimmende ouder enigszins weet wat het kind gaat leren en beleven. Er hoeft niet geklommen te worden in deze les maar het mag natuurlijk wel.

Activiteit buiten de hal

Om het seizoen af te sluiten gaan we 1 keer boulderen, omdat er momenteel 2 prachtige boulderhallen gebouwd worden, in Arnhem en Utrecht, bepalen we t.z.t. waar we naartoe zullen gaan.

Instructeurs

Alle lessen worden gegeven door gelicenseerde instructeurs van de NKBV.

Aanmelden cursus

Aanmelden doe je per e-mail naar patricia@mountain-network.nl

Vermelden van voor- en achternaam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum per persoon en welke cursus is voldoende.

Deze cursussen worden gesubsidieerd door de NKBV en gegeven door vrijwilligers van de NKBV regio Midden-Nederland. Lidmaatschap van de NKBV (evt. op termijn) wordt zeer op prijs gesteld. Je kunt met je lidmaatschap ook goedkoop een goede doorlopende reis- en bergsport-verzekering afsluiten.

 

 

foto’s: Richard Savenije