Jeugdklimmen NKBV - Materiaal

Materiaal

Aan materiaal heeft een beginnende deelnemer genoeg aan een gordel, schroefkarabiner (bij voorkeur "belay master") en een paar klimschoenen. De eerste 2 keer kunnen de kinderen een gordel bij ons lenen of in de hal huren en kunnen gymschoenen gebruikt worden.

Als zekerapparaat adviseren wij een megajule. Niet noodzakelijk om aan te schaffen, wel aan te bevelen. We werken niet met een Grigri. Deze is wel veilig en handig in een hal, maar buiten niet. 

Een pofzakje is een leuk en handig cadeau.

Als een deelnemer IV of OV gaat doen zijn eigen setjes, korte en lange slinge, prussiktouwtje, dynaclip, klimhelm en 2 extra gewone HMS schroefkarabiners aan te bevelen. Tijdens de weekenden en in Bergschenhoek hebben we dit materiaal ook bij ons om te lenen.

Ten aanzien van de gordel: sportklimgordel met minimaal 1 materiaallus (geen integraalgordel of met enkel inbindpunt zoals de "singing rock"). Voordelige opties zijn Black Diamond Wiz Kid of de Edelrid Fin (klimwinkel.nl en Bever) of bij Decathlon de Simon Easy. Wel even de taillemaat opmeten als je online bestelt.

Voor de klimschoentjes geldt: moeten krap zitten, maar toch wil je dat als voeten groeien ze een tijdje meegaan (wordt dus een compromis). Decathlon verkoopt de Simond Rock, Klimwinkel.nl heeft de Evolv Kids en Edelrid Crocky en bij Bever voldoet Evolv Venga. Tweedehands klimschoenen zijn een prima mogelijkheid, voor gordels en karabiniers moet je weten wat er mee gebeurd is en is tweedehands kopen dus niet verstandig.

Bever geeft op haar collectie 10% korting aan NKBV leden op vertoon van ledenpas.