Klimweekenden

Introductie

Elk jaar worden er tussen maart/april en november regelmatig (vrije) klimweekenden georganiseerd door NKBV regio Midden-Nederland in de Belgische Ardennen. Zo’n klimweekend draait om gezelligheid, lekker buiten zijn en natuurlijk klimmen. Iedereen kan mee om te klimmen op zijn/haar eigen niveau.

Om mee te gaan met een klimweekend moet je:

  • lid zijn van de NKBV
  • in het bezit zijn van een klimjaarkaart voor België
  • beschikken over een geldige ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering met bergsportrisico

Ben je een enthousiaste klimmer en heb je zin om met andere klimmers naar buiten te gaan om te klimmen? Meld je dan aan voor een van de klimweekenden. Data en locaties zijn te vinden in agenda. Hier kan je jezelf dan ook meteen aanmelden.

Voor wie?

De vrije klimweekenden zijn in principe bedoeld voor klimmers uit regio Midden Nederland, maar iedereen kan mee als je lid bent van de NKBV, van beginner tot ervaren klimmer. De leeftijdsgrens ligt bij 16 jaar. Voor jongere klimmers zijn er de NKBV regio Midden-Nederland Jeugdactiviteiten

Hoewel er niet specifiek onderscheid gemaakt wordt in het klimniveau, wordt er wel onderscheid gemaakt tussen zelfstandige klimmers en niet-zelfstandige klimmers.

Zelfstandig klimmer

Je hebt minimaal een klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen (OV) of kunt aantonen dat je gelijkwaardige kennis en ervaring hebt. Als zelfstandig klimmer klim je zonder instructeur en maak je in principe gebruik van eigen materiaal. Er is altijd de mogelijkheid om wat materiaal te huren. Zelfstandige klimmers klimmen op eigen verantwoordelijkheid. Als zelfstandig klimmer moet je je minimaal 1 week van te voren aanmelden.

Niet-zelfstandig klimmer

Je klimt onder leiding van gediplomeerde sportkliminstructeur en/of -begeleider. Als niet-zelfstandig klimmer moet je je minimaal 2 weken van tevoren aanmelden, anders is het niet meer mogelijk een kliminstructeur voor je te regelen. Geef bij de aanmelding duidelijk aan wat je klimervaring is. Heb je ooit eerder buiten geklommen? Heb je een Indoor Toprope of Indoor Voorklim bewijs? Dan weet de kliminstructeur wat hij van jou kan verwachten, welke technieken je al kent en welke aan bod moeten komen. Er wordt een touw meegenomen door de regio. Het overige materiaal kun je huren of zelf meenemen als je dat hebt.