Klimweekenden - 01 intro

Introductie

Elk jaar worden er tussen maart/april en november regelmatig (vrije) klimweekenden georganiseerd door NKBV regio Midden Nederland om in de Belgische Ardennen te gaan klimmen. Zo’n klimweekend draait om gezelligheid, lekker buiten zijn en natuurlijk klimmen. Iedereen gaat mee om te klimmen op zijn of haar eigen niveau.

Ben je een enthousiaste klimmer en heb je zin om met andere klimmers naar buiten te gaan om te klimmen? Meld je dan aan voor een van de klimweekenden. Data en gebieden waar geklommen gaat worden zijn te vinden in de agenda. Hier kan je jezelf dan ook meteen via het inschrijfformulier aanmelden.

Om mee te gaan met een klimweekend moet je lid zijn van de NKBV, in het bezit zijn van een klimjaarkaart voor België en beschikken over een geldige ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering met bergsportrisico.

Deze zogenaamde ‘vrije’ klimweekenden zijn voor iedereen toegankelijk van beginner tot ervaren klimmer. Hoewel er niet specifiek onderscheid gemaakt wordt in het klimniveau wordt er wel onderscheid gemaakt tussen zelfstandig klimmers (ZK) en NIET zelfstandig klimmers (NZK). Meer informatie over ZK, NZK en andere zaken zoals welk materiaal moet ik meenemen, de kosten en hoe een klimweekend verloopt kun je via de links hieronder vinden.

 

Heb je nog vragen of wil je meer weten, mail dan naar: klimmen.mn@gmail.com

 

Meer informatie: