Klimweekenden - kosten

Wat kost een klimweekend?

 • De kosten van een klimweekend (algemene kosten, camping, eten) worden bij je aanmelding direct geïncasseerd. Hieronder volgt een nadere toelichting.
 • Algemene weekendkosten: €10 per deelnemer.
 • Overnachting: Freyr en Pont à Lesse: €2 (bivak) of €4 (hut); andere weekends €8 per overnachting
  Geef altijd aan bij de weekendcoördinator als je bijvoorbeeld al een dag eerder naar België gaat, dan houdt hij of zij daar rekening mee bij het reserveren van de camping (en natuurlijk de carpool).
 • Eten en drinken: €5 (warme maaltijd zaterdagavond)  + €3 (ontbijt + lunch op zondag). Koffie en thee zijn hierbij inbegrepen.Alle andere drankjes en versnaperingen zijn voor eigen rekening.
 • Vervoer: €20-30
  De kosten van het carpoolen worden onderling tussen de meerijders verrekend. Meestal maakt de weekendorganisator al een carpoolindeling
 • Soms is de weersvoorspelling zo slecht dat een weekend wordt afgelast. Dat wordt op de donderdagavond vóór het klimweekend door de weekendcoördinator besloten. In dat geval krijgt elke deelnemer zijn reeds betaalde kosten weer terug. 
 • Soms blijkt pas ter plaatse dat het weer zo slecht is dat buitenklimmen onverantwoord is. Er kan dan ter plaatse besloten worden om naar een nabijgelegen klimhal te gaan. De kosten voor dat halbezoek zijn voor eigen rekening. 

Niet-zelfstandige klimmers betalen geen extra kosten voor instructie en materiaalhuur. Bij je aanmelding kun je aangeven wat je al hebt. Voor de weekendcoördinator is dan duidelijk wat hij/zij voor je mee moet nemen.

Kosten bij te laat afmelden

De klimcommissie maakt kosten voor je zodra je je aangemeld hebt. Meld je minimaal 7 dagen van tevoren af, anders kunnen deze kosten worden doorberekend. De algemene kosten krijg je echter alleen als het weekend door de weekendcoördinator wordt afgelast.