Klimweekenden - materiaal

Welk materiaal moet ik meenemen?

Klimspullen, kampeerspullen, paspoort (of ID kaart), NKBV-pasje, klimjaarkaart, (bergsport)verzekeringsbewijs en contant geld.

 Welke klimspullen moet ik meenemen?

De instructeurs en zelfstandige klimmers hebben hun eigen persoonlijke (voor)klimmateriaal bij zich. Mochten zij hiervan iets missen dan kunnen ze dit aangeven en huren bij de regio.

Niet-zelfstandige klimmers kunnen op het inschrijfformulier aangeven wat zij willen huren van de regio. De regio zorgt ook voor de klimtouwen.

Minimaal zijn dat de volgende zaken: 

  • Klimgordel*
  • Klimschoenen
  • Klimhelm*
  • Karabiners* (1 safe-biner (DMM Belaymaster), 1 gewone HMS en twee schroefkarabiners)
  • 2 bandschlinges* (lengte 100 of 120 cm)
  • Prusiktouwtje* (diameter 5 of 6 mm en lengte 150 cm)
  • ATC* (geen Abseilacht). Bij voorkeur met blokkeerfunctie (zoals de MegaJul of de Smart)
  • Als je gaat voorklimmen dan heb je ook nog minimaal 6 setjes nodig. 

* Alle materialen behalve klimschoentjes zijn eventueel te huren, zie hierboven bij "Wat kost een klimweekend?" Mocht je nog niet alles hebben, geef dit dan door bij je aanmelding.

Het kan trouwens geen kwaad om, als je nog klimmateriaal moet kopen, eerst met een klimweekend mee te gaan en wat materiaal te huren. Je kunt tijdens het weekend altijd tips en adviezen krijgen over de aanschaf van klimmateriaal.

Zorg verder ook voor warme kleding en regenkleding.

Welke kampeerspullen moet ik meenemen?

We overnachten in een hut, op een camping of op een bivakveld. Bij overnachten op een camping of bivakveld moet je zelf voor een tent, slaapzak en matje zorgen. Vaak nemen mensen een stoeltje mee, maar dat is niet verplicht.  De regio neemt kookspullen mee, tenzij er maar weinig mensen meegaan. Als je zelf kookspullen moet meenemen, wordt dat duidelijk aangegeven. Anders kun je ervan uitgaan dat de regiokookspullen mee gaan. Neem wel altijd je eigen bord, beker, bestek en een theedoek mee. 

Van tevoren wordt beslist of er zelf wordt gekookt of uit wordt gegeten op zaterdagavond. De kosten zijn in beide opties voor eigen rekening. Als er zelf gekookt wordt, betekent dat dat de weekendcoördinator mensen zal vragen boodschappen te doen. Drinken wordt niet centraal geregeld, neem dus zelf iets te drinken mee voor de zaterdagavond en wat je in het weekend denkt te drinken tijdens het klimmen.  De weekendcoördinator regelt ook het ontbijt op zondagochtend en er kan tijdens het ontbijt een lunchpakket gemaakt worden voor de zondagmiddag. 

Hoeveel geld moet ik meenemen?

Tijdens het weekend rekent de weekendcoördinatorator met iedereen af. Zorg dus dat je voldoende contant geld (kleingeld) bij je hebt voor de rekening van het weekend, de kosten voor het eten, de kosten voor het vervoer en wat je nog eventueel uitgeeft aan koffie of een biertje na het klimmen! (Zie Wat kost een klimweekend). Het komt er echter vak niet van en dan krijg je na het weekend de rekening.