Klimweekenden - materiaal

Welk materiaal moet ik meenemen?

Klimspullen, kampeerspullen, paspoort (of ID kaart), NKBV-pasje, klimjaarkaart, (bergsport)verzekeringsbewijs en contant geld.

 Welke klimspullen moet ik meenemen?

De instructeurs en zelfstandige klimmers hebben hun eigen persoonlijke (voor)klimmateriaal bij zich. Mochten zij hiervan iets missen dan kunnen ze dit aangeven en huren bij de regio.

Niet-zelfstandige klimmers kunnen op het inschrijfformulier aangeven wat zij zelf al hebben. De weekendcoördinator zorgt voor de rest. De regio zorgt ook voor de klimtouwen.

Wat heeft een klimmer minimaal nodig: 

  • Klimgordel*
  • Klimschoenen
  • Klimhelm*
  • Karabiners* (1 safe-biner (DMM Belaymaster), 1 gewone HMS en twee schroefkarabiners)
  • 2 bandschlinges* (lengte 100 of 120 cm)
  • Prusiktouwtje* (diameter 5 of 6 mm en lengte 150 cm)
  • ATC* (geen Abseilacht). Bij voorkeur met blokkeerfunctie (zoals de MegaJul of de Smart)
  • Als je gaat voorklimmen dan heb je ook nog minimaal 6 setjes nodig. 

* Alle materialen (behalve klimschoentjes) kun je lenen van de regio. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Na het invullen van het aanmeldformulier kan de weekendcoördinator zien wat voor jou uit het depot meegenomen moet worden. 

Het kan trouwens geen kwaad om, als je nog klimmateriaal moet kopen, eerst met een klimweekend mee te gaan en wat materiaal te lenen. Je kunt tijdens het weekend altijd tips en adviezen krijgen over de aanschaf van klimmateriaal.

Zorg verder ook voor warme kleding en regenkleding.

Welke kampeerspullen moet ik meenemen? Eten en drinken?

We overnachten in een hut, op een camping of op een bivakveld. Bij overnachten op een camping of bivakveld moet je zelf voor een tent, slaapzak en matje zorgen. Vaak nemen mensen een stoeltje mee, maar dat is niet verplicht. 

De regio neemt voldoende kookspullen mee om voor maximaal 30 personen te kunnen koken. Neem wel altijd je eigen bord, beker, bestek en een theedoek mee. Eén van de deelnemers doet de boodschappen voor de hele groep.

Voor de warme maaltijd op zaterdagavond en ontbijt/lunch op zondag heb je al betaald. Koffie en thee zijn daarbij  inbegrepen. Andere drankjes en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Hoeveel geld moet ik meenemen?

Zorg dat je wat contant geld (kleingeld) bij je hebt. Je kunt niet overal zonder contact geld betalen.