Klimweekenden - verloop

Hoe ziet een regio klimweekend eruit?

Als je jezelf hebt aangemeld om mee te doen, word je op de hoogte gehouden via e-mail. Controleer je e-mail dan ook regelmatig.

Vooraf

In de week vóór het klimweekend krijg je een e-mail met de laatste informatie: de routebeschrijving naar de rotsen, de verzameltijd en -plaats en op welke camping er gekampeerd wordt. De deelnemerslijst wordt naar iedereen gemaild met een voorstel voor een carpoolindeling.

Zaterdag

De groep deelnemers komt meestal zaterdagochtend uiterlijk 10:00 samen. Daar wordt door de weekendcoördinator een touwgroepindeling gemaakt en een eindtijd afgesproken. Tijdens het weekend zijn voldoende ervaren kliminstructeurs aanwezig. Nadat de touwgroepen zijn gevormd en alle klimmers aan nog ontbrekend materiaal zijn geholpen, gaan de touwgroepjes afzonderlijk op pad. Iedere touwgroep is verantwoordelijk voor zijn of haar materiaal, zorg dus dat je precies weet wat je bij je hebt. Het is verplicht om met helm te klimmen tijdens de regio-klimweekenden. Op zaterdag zorg je voor je eigen lunch.

’s Avonds wordt er gezamenlijk gegeten. Meestal wordt er gekookt, soms wordt er in een restaurant of vlakbij de camping gegeten, afhankelijk van de weersvoorspelling en de voorkeur van de groep. Het is natuurlijk mogelijk om zelf je potje te koken. Geef dit dan wel bij inschrijving aan.

Zondag

De regio zorgt voor ontbijt: koffie/thee, gebakken eieren, brood en beleg. Er is voldoende over om hiervan een lunchpakket maken. Na de afwas vertrekt iedereen naar de rotsen. De weekendcoördinator deelt iedereen weer in groepjes in. Ook voor de zondag wordt een tijd afgesproken waarop aan het einde van de dag verzameld wordt. Dit is belangrijk omdat mensen uit dezelfde auto niet altijd met elkaar klimmen. 

Uiteraard is het mogelijk om eerder naar België te vertrekken of langer te blijven. Geef dit dan duidelijk aan bij je inschrijving, dan wordt er rekening mee gehouden bij het maken van de carpoolindeling.