Klimweekenden - verloop

Hoe ziet een regio klimweekend eruit?

Als je jezelf hebt aangemeld om mee te doen, word je op de hoogte gehouden via e-mail. Controleer je e-mail dan ook regelmatig.

Vooraf

De voorbereiding van een weekend begint 2 tot 3 weken van te voren. De weekendcoördinator inventariseert de aanmeldingen, controleert of de juiste gegevens zijn binnengekomen en start de zoektocht naar instructeurs. De deelnemers krijgen een eerste mail met een voorlopige deelnemerslijst en  specifieke informatie over het weekend. De deelnemers kunnen nu aan de slag met de carpool.

In de week vóór het klimweekend krijg je een e-mail met de laatste informatie: de routebeschrijving naar de rotsen, de verzameltijd en -plaats en op welke camping er gekampeerd wordt. De deelnemerslijst wordt naar iedereen gemaild met een (hopelijk) definitieve carpoolindeling.

Zaterdag

De groep deelnemers komt meestal zaterdagochtend uiterlijk 09.45 uur samen. Daar wordt door de weekendcoördinator een touwgroepindeling gemaakt en een eindtijd afgesproken. Tijdens het weekend zijn voldoende ervaren kliminstructeurs aanwezig. Nadat de touwgroepen zijn gevormd en alle klimmers aan nog ontbrekend materiaal zijn geholpen, gaan de touwgroepjes afzonderlijk op pad. Iedere touwgroep is verantwoordelijk voor zijn of haar materiaal, zorg dus dat je precies weet wat je bij je hebt. Het is verplicht om met helm te klimmen tijdens de regio-klimweekenden. Op zaterdag zorg je voor je eigen lunch en drinken.

’s Avonds wordt er gezamenlijk gegeten. Eén van de deelnemers doet de boodschappen voor de hele groep. De regio heeft een grote kookset waarmee voor tot wel 30 deelnemers gekookt kan worden. Je hoeft zelf alleen bord, beker, bestek en een theedoek mee te nemen. Die theedoek is voor de afwas.

Zondag

De regio zorgt voor ontbijt: koffie/thee, gebakken eieren, brood en beleg. Er is voldoende over om hiervan een lunchpakket maken. Na de afwas vertrekt iedereen naar de rotsen. De weekendcoördinator deelt iedereen weer in groepjes in. Ook voor de zondag wordt een tijd afgesproken waarop aan het einde van de dag verzameld wordt. Meestal rond 16.00 uur. Dit is belangrijk omdat mensen uit dezelfde auto niet altijd met elkaar klimmen. 

Uiteraard is het mogelijk om eerder naar België te vertrekken of langer te blijven. Geef dit dan duidelijk aan bij je inschrijving, dan kan er rekening mee gehouden worden bij het maken van de carpoolindeling.