Trailrunnen

Mooie trailruns in de bossen voor zowel beginnende als gevorderde renners.

Trailrunnen

Of dit nu je eerste opstap is naar trailrunnen, je lange afstanden ambieert of wanneer je traint voor bergraces, in 2020 start NKBV Midden-Nederland met het organiseren van trailruns. Deze trailruns vinden plaats in de bossen rondom Doorn en richten zich op beginnende en gevorderde renners.

Opzet

Om 09:00 uur verzamelen we en vertrekken we vanaf het startpunt Chalet St. Helenaheuvel in Doorn en lopen we een aantal trails in deze mooie en afwisselende omgeving. De keuze en lengte van de route(s) is afhankelijk van de eigen ambities en je huidige conditie en stemmen we met elkaar af bij de start.

Uiteindelijk willen er naar toe werken dat we 2 uur door de bossen kunnen crossen en zullen we hiervoor met elkaar de benodigde conditie en kracht opbouwen. Na afloop is er de mogelijkheid om een kopje koffie of thee (met wat appelgebak) te nuttigen bij Chalet St. Helenaheuvel.

Zwaarte

We verwerken een serieus aantal hoogtemeters binnen de gewenste kilometers in deze trailruns maar waar het kan bieden we een alternatief voor renners die wat minder hoogtemeters willen maken. Ook hanteren we een sociaal looptempo, wat wil zeggen dat de snelheid voldoende comfortabel zal zijn om een gesprek te kunnen voeren. Mochten er verschillende snelheden binnen de groep ontstaan dan breken we de groep op, maar we volgen allemaal dezelfde trail. Indien je meer "gekkigheid" wilt dan kun je ons altijd mailen en wij zorgen voor eventuele bonuskilometers of -hoogtemeters.

Praktisch

Iedere eerste zondag van de maand organiseren we deze trailruns. Maar kijk altijd even in de agenda of er nog andere leuke activiteiten gepland staan. We verzamelen en starten om 09:00 uur bij Chalet St. Helenaheuvel, Sint Helenalaan 2 te Doorn. Deze locatie biedt ook voldoende parkeergelegenheid.

Tips

  • Zorg voor het juiste sportschoeisel (met voldoende profiel).
  • Kleed je in laagjes en zorg voor een goeie regenjas.
  • Neem wat droge kleding mee om je na afloop om te kleden en warm te houden.
  • Neem snelle energiebronnen mee (krachtrepen e.d.) en zorg voor voldoende vocht.
  • Draag een telefoon bij je zodat je kunt bellen of gebeld kan worden.

Waarschuwingen

Check voordat je de deur uitgaat de activiteit van teken in het gebied via tekenradar. Kleed je daar op en vergeet niet na afloop te checken of je teken op je lichaam hebt!