Buitengebieden van Twello en de Vecht streek bij Avervoorde

Buitengebieden van Twello en de Vecht streek bij Avervoorde

Vindt plaats op

In het kader van de  zondagwandelingen van 22-24 km in een stevig tempo voor leden van de NKBV, in samenwerking met sectie 50 Plus.

 

Start station Twello -- 10:00

Parkeren:  in Twello is gratis, bij station voldoende gelegenheid
Openbaarvervoer:  via station Apeldoorn > Twello < Deventer

Horeca onderweg:   In De Vecht is er het Eet-Café  “De Groot”
Avervoordeweg 2, De Vecht / Terwolde,  055 323 1261, http://cafedegroot.com

Neem echter wat eten / drinken mee. Als het mooi juni weer is dan is het beter toeven buiten in de zon (website geeft ook aan dat de openingstijden van het café meer als richtlijn zijn)

Het is een  rondwandeling van 24 km in de gemeente Voorst, gelegen tussen de Veluwe en de IJsselvallei. Deze ligging zorgt voor een grote diversiteit aan landschappen. De wandeling is opgebouwd uit het westelijk deel van het Fliert pad en het Avervoorderpad. Beide klompenpaden d.w.z. grotendeels onverhard, waar mogelijk over oude paden en vaak bij de boer over het land, rust en ruimte.

Wij lopen vanaf het station naar het Gemeentehuis (formele startpunt Fliertpad). Dit pad volgen wij in noordelijke richting tot het landgoed  Het Hundere. Daar volgen wij het zeer fraaie beekdal van de Fliert in westelijk richting tot de aansluiting met het Avervoorderpad. Volgt een tocht langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen en karakteristieke boerderijen in het interessante buitengebied van De Vecht (Terwolde).

Wij lopen in zuidelijke richting door Het Kleine zand langs het vliegveldje Teuge.  Bij Beekhoeve noordelijke richting naar De Vecht. Na de lunch lopen wij via de noordelijk boog (via de Groenstraat) terug naar het overstappunt met de Fliertpad.  Na Het Bruggenbos rechtstreeks naar het station.

Hierbij link naar informatie over een stuk cultuurhistorie van de gebied:

Monumenten Terwolde

Monumenten Twello

landschap-en-omgeving

Organisatie:  Rob ten Berg     robtenberg@gmail.com    06 23 777 958