COVID-19 (Coronavirus)

COVID-19 (Coronavirus)

Vindt plaats op tot en met

De NKBV regio midden Nederland houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen en zijn daardoor genoodzaakt geplande activiteiten te moeten afgelasten. 

De richtlijn op dit moment (update 24 maart) is dat sluitingen en annuleringen van activiteiten en bijeenkomsten tot en met 1 juni gelden. 

 

Voor meer informatie verwijzen wij jullie naar de landelijke NKBV website nieuwspagina.

NKBV geeft onder ander het volgende aan:

Binnen en buiten klimmen

Tot nader order zijn de Belgische klimmassieven die door KBF en CAB beheert worden voor het klimmen gesloten. De maatregel geldt tot minimaal 5 april. Het Duitse bouldergebied Avalonia is tot minimaal 19 april gesloten. In veel landen geldt dat niet noodzakelijke verplaatsingen niet toegestaan zijn, wat maakt dat je niet naar de klimgebieden mag reizen. In veel landen, waaronder Nederland en België, zijn alle sportfaciliteiten waaronder klim- en boulderhallen gesloten.

Wedstrijden en evenementen

Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en ook oproepen om alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten af te gelasten. Al deze adviezen en maatregelen zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dat is een belangrijke doelstelling die wij van harte ondersteunen.

Bijeenkomsten

Op 23 maart besloot het kabinet alle bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden. Dat betekent dat wij tot die tijd geen vergaderingen, wedstrijden, evenementen en andere bijeenkomsten zullen organiseren.

 

Nieuws over het coronavirus is onder andere te vinden op de website van het RIVM en nieuwssites.