Dagwandeling

Dagwandeling

Vindt plaats op

Polder- en molentocht vanuit Bodegraven

Een zondagwandeling van 21,5 km in een stevig tempo voor leden van de NKBV, in samenwerking met NKBV 50 Plus

Start: 10:00 station Bodegraven
Openbaar vervoer: trein naar station Bodegraven
Eigen vervoer: parkeren bij P+R Bodegrave
Horeca: Het oude Rechthuis, Dorpsstraat 40, Aarlanderveen

 

De route van 21,5 km door het Groene Hart bestaat uit twee lussen die in tegengestelde richting (met wijzers van de klok mee en daar tegenin) gelopen wordt. Deze zijn verbonden met een stuk (ca. 5 km) langs de stille kant van de Oude Rijn.

molens Bodegraven

 

 Vanaf station Bodegraven lopen we naar de noordelijke rondweg om daar het Veldzichtpad op te pakken. Daar lopen we door de Noorzijderpolder en de Hoornpolder. Beide zijn vogelrijke polders en hebben nog een kavelpatroon van akkers en sloten stammend uit de Middeleeuwen. We komen op de dijk langs de Meije en verderop de Ziende vanwaar we een mooi zicht op de Hoornpolder hebben; vanaf Zwammerdam volgen we de Oude Rijn.

Na ca. 2,5 km verlaten we de Oude Rijn voorlopig en gaan door de weilanden langs het Kerkvaartspad. Hier zien we rechts de 3 molens waar vanmiddag langs lopen en links de skyline van Alphen a/d Rijn. We passeren de jongste, de 4e molen, van de Molenviergang en bereiken onze lunchplek in Aarlanderveen.

 ’s Middags gaan we over het Pad van Kempenaar naar de drie andere molens van de Molenviergang van Aarlanderveen, de enige molenviergang ter wereld die nog in bedrijf is. Samen moeten de vier molens het water uit de polder bijna 5 meter oppompen om het tenslotte in de Oude Rijn te lozen.Teruggekeerd bij de Oude Rijn nemen we het jaagpad terug naar Bodegraven.

Daar we verschillende malen over boerenland lopen zijn honden tijdens deze wandeling niet toegestaan.

Bij aanmelding ontvangt u het gpx-bestand van de route.

Aanmelding betekent ook dat u bereikbaar bent als door onvoorziene omstandigheden besloten moet worden tot  uit- / afstel van de wandeling.

Aanmelden / informatie: Gerard Uiterwaal|
g.uiterwaal@casema.nl
0343 453708
06 26624895  (alleen op de dag van de wandeling)

 

wandeling Bodengraven