Dagwandeling Eembrugge

Dagwandeling Eembrugge

Vindt plaats op

Een zondagwandeling van 22-24 km voor leden van de NKBV langs de Eem en over landgoed Coelhorst

Deze wandeling kent een hoge variatie: weiland, historisch gemaal, klompenpad, Grebbeliniedijk, het 12e eeuwse landgoed Coelhorst, park Schothorst en het Landschapspad.

 Het start- en eindpunt van deze ca. 24 km lange wandeling is bij carpool Eembrugge (A1/N414) nabij Baarn. Dit is bij afrit 11.van de A1. We vertrekken hier om 10.00 uur. 

Al snel na het opstappunt wordt natuurgebied bereikt en meanderend langs de Eem volgt het klompenpad. Daarop doemt via de historische Grebbeliniedijk, de Eem weer op en kort daarop betreden we het landgoed Coelhorst. Meer informatie over dit landgoed kun je vinden op de website van Natuurmonumenten: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/coelhorst

Een voorwaarde op dit landgoed is wel dat men op het toegestane laarzenpad blijft. Die naam geeft al aan dat het drassig land kan zijn, soms reikt het water bij het minibruggetje tot enkelhoogte.

De weg wordt vervolgd naar Hoogland en we lopen door naar Park Schothorst. Daar bevinden zich de rode beukenlaan, een insectentuin, middeleeuwse boerderij en een afspiegeling van boom- en plantensoorten die in deze regio voorkomen, evenals ideeen voor tuininrichting. Een ideaal punt voor een pauze.

Terug door Hoogland kiezen we voor een iets andere terugtocht, nl. over het Landschapspad. Dit pad leidt ons terug naar de Eem om weer in Baarn te eindigen.

Nog even wat praktische info:

  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg, horeca is helaas gesloten.
  • Een zitmatje kan handig zijn.
  • Honden zijn helaas niet toegestaan op deze tocht.
  • De maximale groepsgrootte is 10 personen (inclusief tochtleider)

Vanwege het beperkte aantal deelnemers is het verplicht om van te voren aan te melden.
wandelen@midden-nederland.nkbv.nl 

We wandelen in groepjes van maximaal 4 personen. Er is een duidelijke, ruime afbakening tussen de verschillende groepjes, en de groepjes mengen niet. Dat betekent dat de groepjes de hele tocht dezelfde samenstelling houden.