Dagwandeling Garderen – Apeldoorn.

Dagwandeling Garderen – Apeldoorn.

Vindt plaats op

Een zondag-wandeling van 24 km in een stevig tempo voor leden van de NKBV, in samenwerking met sectie 50 Plus

Organisatie: Arjan van Dalen

We maken een mooie wandeling over het midden van de Veluwe. De route loopt door de bossen, maar ook over heidevelden en door agrarisch gebied. We volgen voor een groot gedeelte het Veluwe Zwerfpad, maar vanaf Hoog Soeren volgen we een eigen route. Onderweg beklimmen we de Goudsberg en lopen we langs het Uddelermeer en de meer dan 1000 jaar oude Hunneschans. Daarna staat het lichtglooiende landschap van het Kroondomein op het programma, zodat we ook nog wat hoogtemeters maken. Zoals gebruikelijk loopt de route grotendeels over onverharde paden.

winterwandeling 2019

Vanaf Apeldoorn reizen we met de bus terug richting Garderen. Omdat er op zondag weinig openbaar vervoer is, lopen we de laatste 2 km vanaf de bushalte terug naar Garderen. Hierdoor wordt de wandeling ongeveer 24 km lang. Deelnemers die liever een kortere wandeling maken kunnen halverwege bij bushalte “Het Aardhuis” de bus terug naar Garderen nemen.

Onderweg komen we wel langs horeca, maar het is niet zeker of we daar terecht kunnen. Dit vanwege grote drukte. Bij terugkeer in Garderen is in ieder geval wel horeca beschikbaar.  We picknicken onderweg in de vrije natuur, en het lukt vast wel om een mooie plek daarvoor te vinden. Het is dus handig om voldoende eten en drinken mee te nemen. Een zitmatje kan ook geen kwaad.

We starten om 10.10 uur in het centrum van Garderen op de hoek van de Speulderweg en de Putterweg bij IJssalon de IJstijd . Dit is ook het eindpunt van de wandeling. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving

Met de auto te bereiken vanaf de snelweg A1,  afrit 17 . Bij het einde van de afrit provinciale weg N310 richting Garderen (is in noordelijke richting). Bij de rotonde met busstation rechtdoor. Na ongeveer 3 km (gerekend vanaf de rotonde) bij de T-splitsing in Garderen linksaf.

Voor meer info en aanmelding kun je terecht bij Arjan van Dalen,

email: ajjd@xs4all.nl
telefoon: 0341-564333
mobiel: 06-31070252