Dagwandeling Rhenen - Maarn

Dagwandeling Rhenen - Maarn

Vindt plaats op

In het kader van de zondagwandelingen, 25 km in een stevig tempo voor leden van de NKBV, in samenwerking met sectie 50 Plus.

Start: 10.00 uur vanaf Steakrestaurant Cunera, Grebbeweg 1, 3911 AS Rhenen,  boven het NS-station.

Reizen
Reis per trein:    Vertrekpunt            tijd          Aankomst           tijd
                           Utrecht Centraal    9:12       Rhenen              9:52
                           Maarn                    9:29       Rhenen              9:52

Reis met eigen vervoer:  

Logistiek is het het handigst om de auto bij het eindpunt in Maarn te parkeren en dan bovengenoemde trein naar Rhenen te nemen. Parkeren gratis op zondagen rond het station Maarn.

Horeca 
We doen geen horecagelegenheden aan. Dus eigen lunch en drinken meenemen. Pas in Maarn kunnen we weer een drankje nemen.

Tocht

De wandeling van Rhenen naar Maarn is een klassieker op de Utrechtse Heuvelrug. We volgen zoveel mogelijk de graat van de heuvelrug. We zullen op onze tocht allerlei landschappen tegenkomen: bos, heidevelden, zandverstuivingen, plassen.

Nadat we de stadskern van Rhenen verlaten hebben komen we in het Remmersteinse bos.  Langs een smeltwaterdal bereiken we Plantage Willem III en het Prattenburgse bos

De heide zal wel in bloei staan rond deze tijd en onder meer nabij de Elsterberg (62,5) zullen wij hiervan kunnen genieten. Vervolgens komen wij in Amerongen met als karakteristiek punt de "de eenzame eik"  vlak bij het hoogste punt van de wandeling: de Amerongseberg (68,9 m).

Na een volgend heideveld dalen wij af naar de plassen in het Leersumse Veld (11 m) om vervolgens weer te klimmen naar de graat van de Heuvelrug (42 m).

Wij komen dan in de Kaapse bossen en langs Huis te Maarn bereiken wij ons eindpunt.

Organisatie:
Gerard Uiterwaal:  g.uiterwaal@casema.nl
Mobiel: 06 26 62 48 95  (alleen op de dag van de wandeling)

 

 

 

.