Ouder-kind klimweekend Pont a Lesse

Ouder-kind klimweekend Pont a Lesse

Vindt plaats op tot en met

WEEKEND AFGELAST! Ouder-kind weekend in Pont a Lesse van de NKBV regio Midden-Nederland

Doelgroep:

Dit weekend, in Pont a Lesse, is vooral bedoeld voor gezinnen om kennis te maken met echte rots. Een andere camping, een ander massief maar wel water langs de camping en mooie rotsen en een klettersteig. De rotsen liggen op loopafstand van de camping.

Klim jij al een tijdje binnen en wil je ook de echte rots wel eens voelen... Dan is dit weekend voor jou. Pont a Lesse biedt  tevens voor de niet-klimmers mogelijkheden in wandelen, kajakken en ook mountainbikes zijn zelfs bij de camping te huur.

Een ochtend of middag klimmen op de rotsen

Uit ervaring van vorig jaar, waarbij we te maken hadden met meer aanmeldingen dan ruimte hebben we besloten dit jaar te gaan klimmen in twee shifts; Een ochtendshift en een middagshift. Op deze wijze kunnen we voor meer deelnemers de mogelijkheid bieden om het buitenklimmen te beleven. Tevens is voor de meeste jonge klimmers een dagdeel in de rotsen vaak voldoende voor het klimmen op echte rots!

Kamperen:

Dit weekend wordt gezamenlijk gekampeerd op camping Villatoile.

Het klimgebied:

Pont a Lesse is een voor Belgische begrippen groot klimgebied dat rustig gelegen is in het bos langs de Lesse en net ten zuiden van Dinant. Er zijn goed ingerichte routes te vinden met een afwisselende klimstijl.

  • Aantal routes/maximale lengte: 150/25m
  • Klimstijl/steilte: wand 70-90°
  • Niveau routes: Laag/Medium

Meer informatie klimgebied: Tochtenwiki

Aanmelden: log in met mijnNKBV en meld je aan via de knop onderaan deze pagina.

Meer informatie en voorwaarden: klimweekenden