Regiodag NKBV Midden-Nederland

Regiodag NKBV Midden-Nederland

Vindt plaats op

Dé dag van de regio met de gehele dag allerlei activiteiten en presentaties en gratis klimmen!

Programma regiodag 2019

10:00 - 18:00 uur, Mountain Network Nieuwegein

De regiodag 2019 van NKBV Midden-Nederland wordt georganiseerd bij Mountain Network Nieuwegein. Locatiegegevens kun je hier vinden. In de hal worden diverse activiteiten georganiseerd en in de vergaderruimte vinden workshops/presentaties plaats. Hieronder tref je het programma aan. Inschrijven is niet nodig, met uitzondering van de bijscholing voor kaderleden. 

De hele dag is gratis toegankelijk voor zowel NKBV-leden als niet NKBV-leden. 

Je kunt ook de hele dag gratis klimmen. In de hal zijn instructeurs aanwezig om toezicht te houden maar je moet wel zelfstandig kunnen klimmen en zekeren. Je hoeft geen NKBV lid te zijn of een abonnement te hebben bij Mountain Network. Voordat je gaat klimmen moet je je wel aanmelden bij de balie. Let op! Als je nog nooit eerder bij Mountain Network hebt geklommen dien je je ook nog te registreren. Doe dat hier online, dat scheelt een lange wachttijd bij de balie.

Van 12.00-13.00 uur en van 17.00-18.00 uur vindt het Bergsportcafé plaats waar we gezellig kunnen bijpraten over alle avonturen die we hebben beleefd en de leuke (en spectaculaire?) toekomstplannen die we hebben.

Activiteiten presentatiezaal

10.00-12.00 Bijscholing EHBBO - Alle informatie over deze kader bijscholing vindt je hier. Let op! deze bijscholing is alleen voor kaderleden, SKI's en SKB's.

Presentaties

Van 13.00-17.00 uur worden gevarieerde presentaties gegeven ván regio leden vóór regio leden waarbij je je geen seconde hoeft te vervelen en met doelen die jij ook kan halen als je kan en wil. Live your dream! De rode draad van de presentaties is dit jaar "hoogte". De hoogtereis start aan zee in Noorwegen en eindigt op het dak van de wereld boven de 8000 meter. De presentaties zijn opgedeeld in de thema's rotsklimmen (blok 1) en alpinisme (blok 2).

Blok 1 - thema rotsklimmen

13.00-13.25 uur Boulderen en rotsklimmen in Noorwegen (Victor Meulendijks) - Er zijn veel bekende rotsklim- en bouldergebieden maar heb je wel eens in Noorwegen rotsgeklommen? Victor laat je beelden zien hoe mooi dat kan zijn met o.a. een boulder op het strand en een spectaculaire multipitch

13.35-14.00 uur Rotsklimavontuur op 3000 meter in de Dolomieten (Joost van Halm) - Een 5a op zeeniveau is voor de meeste rotsklimmers goed te doen zo niet heel gemakkelijk. Maar wat ervaar je als je hetzelfde op 3000 meter in de Dolomieten gaat doen? Joost ging op avontuur met een ervaren rotsklimmer en vertelt waar je dan mee te maken krijgt.

Blok 2 - thema alpinisme

14.30-15.00 uur Een stille uithoek in het Aletschgebied (Sander van Schaik) - Onder alpinisten is het Aletschgebied bekend terrein vanwege de vele mooie alpine klimmogelijkheden. Het gebied kent echter ook enkele uithoeken die veel minder bekend zijn en daardoor heel rustig zijn.

15.00-16.00 uur Een moeizame missie in Nepal (Aernout van Heuven) - Iedereen heeft de verschrikking van de file op de Mt Everest gezien. In deze presentatie wordt je echter meegenomen naar een rustig deel van het gebied met pasoverschrijdingen boven de 6000 meter en een top van 6730 meter in misschien wel het mooiste berglandschap op aarde. Er gaat echter het nodige niet volgend plan...

16.00-17.00 uur - Cho Oyu, living a dream (Jolanda van Kesteren) - Je droomt er van ooit een 8000'er te beklimmen maar is dat realiseerbaar? Kan dat? Jolanda deed het, ze is net terug uit Nepal en laat zien dat je dromen werkelijkheid kan maken. Heb jij ook zo'n droom? Zeker komen dan!

Activiteiten klimhal

10:00-11:00 uur Workshop voorklimtraining - tips en trucs om beter voor te klimmen en te zekeren en feedback op je huidige voorklim(zeker) techniek. Onder leiding van kliminstructeur en ervaren voorklimmer Hugo Meijer ga je aan de slag om je eigen vaardigheden in voorklimmen en voorklimzekeren te verbeteren. Je gaat zelf voorklimmen en krijgt trips en trucs om beter te klimmen en voorklimmers te zekeren. Je krijgt ook feedback op hoe je het doet, zo vaak komt het niet voor dat iemand erbij staat om te kijken hoe je klimt en zekert. We verwachten van alle deelnemers dat ze veilig indoor kunnen voorklimmen en voorklimmers kunnen zekeren en open staan voor positieve feedback.

11:00-12:00 uur - Workshop acroyoga - acroyoga is een fysieke oefening die yoga en acrobatiek combineert. Acroyoga is misschien een beetje een verkeerde benaming omdat de populaire beweging wereldwijd door beoefenaars vaker wordt aangehaald als Acro en alle soorten partner- en groepsacrobatiek omvat waarin ten minste iemand wordt opgetild. Of zo schrijft Wikipedia. Onder leiding van Cynthia Fortuin kunnen leer je snel deze leuke sport waar klimmers vast heel goed in zijn. Ook leuk voor kinderen.

13:00-14:00 uur - Workshop halfautomaten - in de workshop halfautomaten leer je omgaan met de grote hoeveelheid verschillende nieuwe zekerapparaten die er de laatste jaren op de markt gekomen is. Welke moet je nou kopen? Waar moet je op letten bij het zekeren? En natuurlijk kun je volop verschillende apparaten uitproberen, er zit voor iedereen iets nieuws tussen. Instructeur Bas Cnossen legt het je allemaal uit. Voor kaderleden zorgt Bas voor voldoende stof dat de workshop een licentiepunt waard is, voor kaderleden - SKI's en SKB's - gaat de workshop dan ook na 14:00u door. Kaderleden melden zich hier aan.

14:30-15:30 uur - Workshop acroyoga - acroyoga is een fysieke oefening die yoga en acrobatiek combineert. Acroyoga is misschien een beetje een verkeerde benaming omdat de populaire beweging wereldwijd door beoefenaars vaker wordt aangehaald als Acro en alle soorten partner- en groepsacrobatiek omvat waarin ten minste iemand wordt opgetild. Of zo schrijft Wikipedia. Onder leiding van Cynthia Fortuin kunnen leer je snel deze leuke sport waar klimmers vast heel goed in zijn. Ook leuk voor kinderen.

16:00-17:00 uur -  Workshop van binnen naar buiten - klim je al een tijd in de hal en heb je met de gedachte gespeeld hoe het is om ook eens buiten te gaan klimmen? In deze workshop behandelen we enkele essentiële technieken in het buitenklimmen. Natuurlijk is het onmogelijk om je in een uur een zelfstandig buitenklimmer te maken, maar we kunnen je wel kennis laten maken met de technieken en vooral een indruk geven van wat je moet leren en wat er buiten anders is dan binnen. En natuurlijk vertellen we je graag over de mogelijkheden die er binnen de NKBV zijn om zelfstandig te leren buitenklimmen.

Activiteiten Boulderruimte

13:30-14:30 uur - Boulderclinic UBoulder - UBoulder is de eerste bouldervereniging van Utrecht. Kom tijdens een boulderclinic kennismaken met hun trainers en actieve leden. Wellicht is deze vereniging wel wat voor jou!

15:00-16:00 uur - Boulderclinic UBoulder - UBoulder is de eerste bouldervereniging van Utrecht. Kom tijdens een boulderclinic kennismaken met hun trainers en actieve leden. Wellicht is deze vereniging wel wat voor jou!