Rondwandeling vanuit Station Ede

Rondwandeling vanuit Station Ede

Vindt plaats op

Een zondag-wandeling van 24 km in een stevig tempo voor leden van de NKBV, in samenwerking met sectie 50 Plus.

Deze keer voor een rondwandeling gekozen in de buurt van Ede. De omgeving leent zich daar goed voor. Het landschap is afwisselend bos, cultuurlandschap en heide.

We lopen door het station naar de zuidzijde, waar we langs het  industriële erfgoed de oude Enka fabrieken lopen.  Na een kort stukje woonwijk bereiken we het landgoed Hoekelum. Het is landgoed dateert van rond 1300 en biedt een gevarieerd landschap.  Langs de spreng lopen we door het heuvelachtige terrein. Door het landgoed loopt het trekvogelpad, dat we grotendeels volgen tot de Renkumse beek. Jammer genoeg zit daar niet veel water meer in. Even verder gaan we over op de schaapskooiroute. Dit is aan de rand van de Ginkelse heide. Nu komen we, het laat zich wel raden, bij de schaapskooi. Op ongeveer de helft van de route. Een mooi rustmoment, dat komt goed uit, want hier vinden we Jufrouw Tok. Hopelijk is er deze keer voldoende ruimte.  Het wil daar nog wel eens druk zijn. In dat geval is er in de omgeving voldoende zitmogelijkheid voor het nuttigen van onze boterhammen.

Na de lunch gaan we achterlangs camping door het Konijnbosch over de hei naar de Drap. Door het hek naar het Kreelsepad langs het Kreelse veen. Een landelijk en waterrijk gebied. Voor de plas Van Gent en de Kreelse plas maken we een klein extra rondje.  Vervolgens door het bos naar de hei. We steken de Ginkelse hei over op het hoogste punt. Bij mooi weer een prachtig uitzicht.

Na het oversteken van de provinciale weg gaan we nog door bossen met veelbelovende namen als, Boddegat, Pruikbos en het Paradijs. Langzaam komen we in de buurt van de spoorweg. Naar het eindpunt van de wandeling. Station Ede.

 

Verzamelen rond  10 u aan de Noordzijde van het station. Er is daar voldoende parkeergelegenheid.

Voldoende eten en drinken is wenselijk. Niet helemaal zeker of horeca beschikbaar is.

Een zitmatje is ook altijd handig.

De route is grotendeels onverhard.

 

Voor informatie en aanmelding:

 Peter Soede

pam.soede@gmail.com

0653301208