Workshop Multipitch Tochtenplanner - Instructeurs SKI Multipitch

Workshop Multipitch Tochtenplanner - Instructeurs SKI Multipitch

Vindt plaats op

Ben jij een instructeur SKI Multipitch en wil jij klimmers faciliteren om langere multipitch rotsroutes te gaan klimmen (6+ lengtes). Schrijf je dan in voor deze online workshop!

Workshop Multipitch Tochtenplanning - SKI Multipitch
Vindt plaats op 29 oktober 2020 van 20:00u tot 22:00u

De meeste Nederlandse klimmers hebben het multipitch klimmen in Belgie geleerd, op rotsen tot 100m hoog. In de alpen kun je een alpiene cursus volgen. Daar zit echter nog veel tussenin. Multipitch rotsklimmen in bijvoorbeeld de Alpen, Calanques of Arco is uitdagend en trekt klimmers die meer willen dan dat Belgie biedt. Maar hoe plan je zo’n tocht, wat komt er allemaal bij kijken, en heb je wel overal over nagedacht? In deze workshop maak je (fictieve) plannen en leer je waar jouw plannen nog steken laten vallen. Je verbreedt jouw klimmogelijkheden op een veilige manier. Voor instructeurs geeft de workshop de mogelijkheid om te oefenen met een vaardigheid die in de instructeursopleiding weinig aandacht krijgt maar in de praktijk veel gevraagd wordt: plannen van OV klimmers beoordelen.

De workshop bestaat uit een voorbereidende opdracht en een (online) feedbacksessie. Je krijgt vooraf stukjes topo uit verschillende gebieden om jouw fictieve klimplan op te baseren. In de feedbacksessie worden de plannen gepitcht en je leert van feedback op jouw plan en de plannen van anderen. De feedbacksessie is op 29 oktober van 20.00 tot 22.00

Deze bijscholing is nadrukkelijk bedoeld voor instructeurs die zelfstandig OV klimmers willen faciliteren in hun plannen langere (6+ lengtes) multipitch rotsroutes in meer avontuurlijk terrein te gaan klimmen. Er is ruimte voor 2 instructeurs SKI Multipitch. Instructeurs krijgen voor deze bijscholing 1 licentiepunt.