Leren rotsklimmen

Leren rotsklimmen is voor iedereen anders. De klimcommissie heeft daarom besloten geen vastomlijnde cursus meer te geven maar maatwerk. We bekijken jouw leerdoel en tijdens de gewone klimweekenden werk je met een sportkliminstructeur of -begeleider aan jouw eigen leerdoelen. Hoe snel je jouw leerdoelen haalt, hangt af van verschillen in leertempo, instapniveau en de hoeveelheid tijd die jij er in kunt steken. Wij denken dan aan het behalen van een Outdoor Voorklimbewijs Singlepitch of Multipitch, maar jij mag ook aangeven dat je een bepaalde techniek of vaardigheid wilt oefenen, herhalen of iets anders wilt leren. Denk daarbij ook aan omgaan met nieuwe materialen en technieken, mobiele zekeringmaterialen of nieuwe zekerapparaten.

Benodigde voorkennis

Wij gaan uit van een behaald brevet Indoor Voorklimmen of gelijkwaardig vaardigheidsniveau. We willen graag dat je indoor al geleerd hebt op een moderne manier een voorklimmer te zekeren en een voorklimval op te vangen.

Kosten

Kosten voor zo'n weekend bestaan uit de gewone weekendkosten (reis- en verblijfkosten). Wij vinden het namelijk erg leuk om op te leiden en zien graag vaardige klimmers in onze regio actief.

Meer informatie

Heb je vragen? Neem contact  op met de klimcommissie.

De cursusstof voor klimvaardigheidsbewijzen vind je bij de NKBV Academie.