Presentaties NKBV Midden-Nederland Regiodag 2018

Snelle en gevarieerde presentaties ván regioleden vóór regioleden waarbij je je geen seconde verveelt. In het tweede blok van de presentaties is er speciale aandacht voor trekkings op het zuidelijk halfrond. Geen onbereikbare doelen maar tochten die ook jij kan maken met een beetje ervaring.

15.00 - 15.25: De rolstoel in de klimhal – sportklimmen ondanks een hersentumor (Fedde Benedictus)
Fedde vertelt over hoe en waarom hij is begonnen met sportklimmen, hoe trainingen van paraklimmers verschillen van die van andere klimmers en natuurlijk vertelt hij over zijn ervaringen op het WK paraklimmen in Innsbruck afgelopen september!

15.25 - 15.55: Ein dummer Bergsteiger lebt nicht lange (Erik Hertog)
Blunders bij het klimmen. Je wordt van harte uitgenodigd mee te denken!

15.55 - 16.05 uur: pauze

16.05 - 16.30: De Te Araroa – 3.000 km door Nieuw Zeeland (Jasper van Riet Paap)
Van oktober 2017 t/m maart 2018 hebben Jasper en zijn vriendin de Te Araroa gelopen, een 3.000 km lange trekkingroute door Nieuw-Zeeland van Cape Reinga in het noorden naar Bluff in het zuiden. Een route over strand, door modderige bossen en over hoge bergen, de ultieme manier om Nieuw-Zeeland te beleven.

16.30 - 17.00: Argentijns Patagonië (Aernout van Heuven)
De uitgestrekte wildernis en leegheid van Patagonië spreekt tot de verbeelding van velen. Je wordt tot in de verste uithoeken meegenomen in de ruige omgeving van Ushuaia, het uiterste zuidelijke puntje van Argentijns Patagonië, en het noordelijker gelegen Parque Nacional los Glaciares, bekend van o.a. majestueuze pieken Mt Fitzroy en Cerro Torre en de Perito Moreno gletscher.

» Bekijk het volledige programma van de NKBV Midden-Nederland Regiodag 2018 (blokkenschema)