Workshops en demo's NKBV Midden-Nederland Regiodag 2018

Interessante workshops voor alle niveaus om je techniek bij te schaven en leuke demonstraties:

10.00 - 11.00 uur: Klimmers – Klimtechniek
Een goede start van de ochtend. In de workshop Klimtechniek kijken we naar hoe je klimt en krijg je tips en oefeningen om je techniek te verbeteren. Gedurende de rest van de klimdag kun je de oefeningen uitvoeren. De instructeur is ook de rest van de dag beschikbaar voor tips.

11.00 – 12.00 uur: Bijscholing – Halfautomaten
Elk jaar komen er weer nieuwe zekerapparaten op de markt. Hoe kies je nou uit deze apparaten het juiste apparaat voor jou? De instructeurs leggen uit wat er is en helpen je om een juiste keuze te maken. De hele dag kun je apparaten uitproberen. Voor instructeurs kan deze workshop na 12:00 uur uitgebreid worden tot een bijscholing ter waarde van 1 punt.

12.00 - 13.00 uur: Kinderen – Introductie klimmen voor kinderen
Onder begeleiding kun je lekker gaan klimmen met leuke klimspelletjes, of gewoon lekker de wand in. Er zijn instructeurs beschikbaar om te zekeren en uitleg te geven over de jeugdklimmogelijkheden binnen de Regio Midden-Nederland.

13.00 - 14.00 uur: Paraklimmen – Klimmen met een beperking
Iedereen moet kunnen klimmen, ongeacht je beperking. Leden van het Nederlandse paraklimteam geven een demo en leggen uit hoe paraklimmen werkt. Daarna kun je zelf (oké, een beetje) ervaren hoe paraklimmen is!

15.00 - 16.00 uur: Voorklimvallen en voorklimvallen zekeren
Voorklimvallen kunnen spannend zijn, voorklimzekeren ook. Zeker jij je maatje wel goed in die voorklimroute? En wat als er gewichtsverschil is of als je een halfautomaat gebruikt? Je krijgt uitleg en we gaan volop oefenen.

16.00 - 17.00 uur: Jeugd – Demo wedstrijdklimmen
Onze jeugd wedstrijdklimmers geven een demonstratie. Daarna kun je met hen meeklimmen en kunnen ze je vertellen hoe wedstrijdklimmen op regionaal en nationaal niveau werkt.

» Bekijk het volledige programma van de NKBV Midden-Nederland Regiodag 2018 (blokkenschema)